Saturday, October 23, 2010

Ülesanne 7. Eneseanalüüs ja kokkuvõte.

Esmalt kodulehe analüüs.
Kuna kodulehe teemavalik oli vaba, valisin selleks oma lemmiklooma - kassi. Et leida vajalikku infot kasside kohta, sisestasin portaali http://www.google.ee/ otsingusõnaks "kass". Sealsete vastete põhjal valisin välja teksti, mille sai sisu järgi jaotada kolmeks, sest kursusel esitatud nõuete kohaselt pidi kodulehel olema kolm omavahel seotud linki. Järgnevalt muutsin eelmainitud portaalis otsingu objekti tingimusi, valisin sõnale "kass" vastete leidmine pildina. Selekteerisin ühe pildi kassist ja lisasin selle ühele oma kodulehe linkidest. Teised kaks pilti olin leidnud oma arvutist (ehk siis erakogust) juba varem. Seejärel hakkasin oma kodulehte kujundama ning paigutama teksti ja pilte. Kodulehe kujundamise käigus lähtusin meie kodulehele esitatud nõuetest.
 Kuna varem pole ma kodulehe tegemise ja kujundamisega kokku puutunud, palusin abi ja teen seda ka tulevikus. Lihtne on sõnastada tegevusi, aga hulga keerulisem neid teostada. Käesolevaks ajaks pole saanud mahti kodulehte täiendada teksti ja piltide koduaadressidega. Lisan need hetkel siia:
teksti kodulehekülg - http://www.fh54.de/justVisual/www/et/index.php
3.pilt - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cat_in_tree03.jpg

Seoses ainekursusega sain hulgaliselt teadmisi arvutialastest terminitest. Kuna minu igapäevatöö ei ole päevast päeva seotud arvutiga, siis bloggi pidamisel ning kodulehe tegemisel (täiendamisel) vajan tulevikus ka abi. Ent hoopis olulisemat teavet sain erivajadustega inimestele mõeldud tehnoloogia kohta (erilised ekraanid, klaviatuurid, hiired, kõne- ja kuuldesüntesaatorid, IT-alal (minu jaoks müstilised) programmid jms.), millega varem pole kokku puutunud. Kuigi, pean tõdema, et olen sellele varem mõelnud: puuetega inimesed kasutavad ometigi arvutit vaatamata oma puudele. Nüüd sain küsimustele vastused.
Mõtlemapanev on asjaolu, et sageli erivajadusega inimesed oma tugitehnoloogiaga ei saa internetist vajalikku infot kätte ning põhjus - vastava infoga koduleht ei valideeru! Järelikult meie ühiskonnas pole kõigil võrdsed võimalused. Liiga harva suudame me ennast teiste olukorda asetada.
Internetisuhtlusest on mul isiklik arvamus välja kujunenud. Kursuse käigus tekste lugedes see ei muutunud. Silmaring laienes, suhtlusportaalidest on hetkel ülevaade olemas. Ilma ainekursuseta vaevalt ma sellise info kohta vastuseid oleks otsinud.
Siinkohal soovin tänada kursusekaaslasi, kes nõu ja jõuga mulle abiks olid ning kursuse juhendajat kannatlikkuse ja mõistva suhtumise eest!

1 comment:

  1. Tubli! Olete ju kenasti kursuse läbinud ja kõikide ülesannetega hakkama saanud. Tänan koostöö eest!

    ReplyDelete